HATAY / PAYAS - Payas Selim Şahin İlkokulu

Nis

SELİM ŞAHİN İLKOKULUNDA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI' NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI.

Şbt

2023–2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı okul müdürü Abdullah AKGÜN başkanlığında tüm öğretmenlerin katılımı ile okulumuz Kamile Şahin Konferans Salonunda yapıldı.

GÜNDEM MADDELERİ:

1) Bir önceki toplantıda alınan kararlar,

2) (Değişik: 02/01/2024 tarihli ve 93432701 sayılı Makam Onayı) Bakanlık kararları, mevzuat değişiklikleri, ilgili mevzuat, MEBBİS, e-Okul  uygulamaları,

3) Stratejik planlama, eğitimde toplam kalite yönetimi ile okul gelişim ve yönetim ekibi çalışmalarına ilişkin iş ve işlemleri,

4) Öğrencilerin başarı, devam ve devamsızlık, ödül ve disiplin durumları,

5) Personel ve öğrenci kılık ve kıyafetiyle ilgili hususlar,

6) İstenen başarı düzeyine ulaşamayan öğrencilerin yetiştirilmesi için yapılacak çalışmalar,

7) Destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili ihtiyaçların tespiti ve kurslarda verimliliğin artırılması,

8) Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan sınav ve yarışmalar,

9) Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar,

10) Ders kitabı, eğitim aracı ve bireysel öğrenme materyalleri,

11) Zümre toplantıları, yıllık planlar, ders planları ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programları (BEP),

12) Okul rehberlik hizmetleri,

13) (Değişik: 02/01/2024 tarihli ve 93432701 sayılı Makam Onayı) Eğitim kurumu, ilçe, il, yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ve yarışmalar ile geziler, öğrenci kulüp ve sosyal sorumluluk programı kapsamındaki çalışmaları,

14) Tamamlanmış proje çalışmaları ile planlanan projeler,

15) Kardeş okul uygulamaları,

16) Değerler eğitimi çalışmalarına yer verilmesi,

17) Faaliyet gösterecek öğrenci kulüplerinin belirlenmesi,

18) Sınıf/şube rehber öğretmen ile öğrenci kulübü danışman öğretmenlerinin belirlenmesi,

19) Kurul ve komisyonlara öğretmen seçimi ve görev dağılımının yapılması,

20) Nöbet uygulamalarıyla ilgili esaslar,

21) Okul aile birliği ve veli toplantıları

22) Okul çevre ilişkileri,

23) Kurum kültürü oluşturulması çalışmaları,

24) Okulda ve çevrede Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanılması,

25) Çocuk haklarına ilişkin uygulamalar,

26) Hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi,

27) İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hususlar,

28) Denetim ve rehberlik çalışmaları,

29) (Değişik: 02/01/2024 tarihli ve 93432701 sayılı Makam Onayı) Bilişim araçlarının öğretim programlarının özelliğine göre ders araç ve gereci olarak kullanılması ile öğrencilerin özel durumları  dikkate alınarak eğitim ortamlarında bulundurulması ve kullanılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi.

30) Kapanış.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Karne Töreni Payas Selim Şahin İlkokulunda gerçekleştirildi.Payas Selim Şahin İlkokulunda gerçekleştirilen 1.Dönem Karne törenine Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir ALTAN ve Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa DANIŞMAN katıldı. Karne töreni Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir ALTAN ve Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa DANIŞMAN'in iyi dilek ve temennileri ile sona erdi. Payas Belediye Başkanı Sayın Bekir ALTAN ve Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa DANIŞMAN'a Şahsım,öğretmenlerim,öğrencilerim ve velilerimiz adına teşekkür ediyor ,saygılarımızı sunuyorum.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Karne Heyecanı ve Sanyici Müjdat DEMİR'in öğrencilere karne hediyesi

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekm

Payas Selim Şahin İlkokulu olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kapsamında Öğrencilerimizin yaptığı koreografisi. Okul Müdürü Abdullah AKGÜN emeği geçen tüm idareci,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması dileğinde bulundu.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'nin 14/10/2023 tarihli sayısında yayımlandı.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.